Нашиот сајт кориси cookies - тие ни помагаат да ви овозможиме поголем задоволство со играта.
Користејќи ја нашата веб страна истовремено го прифаќате користењето на cookies.

Системски информации

Здравјето на Hattrick, колку што нам ни е познато

Здрав
Симулатор на играта
Здрав

Здрав
Трансфер пазар
Здрав

Здрав
Форум
Здрав

Здрав
Инфраструктура
Здрав

Здрав
CHPP
Здрав

Здрав
Мобилен
Здрав

...доколку пронајдете нешто друго, ве молиме да го пријавите.

Што се случува?

12-8-2021 Подобрени понуди за спонзорство

Вчера дознавме дека фиксирани делови од новите договори со спонзорите не се вкалкулирани на наменетиот начин и поради оваа причина формулата за пресметка беше подобрена и зголемена за околу 5% за сите тимови и типови на договори. Ова е веќе врачунато на сајтот и е аплицирано за сите договори за спонзори без разлика дали биле прифатени или не.

11-30-2021 Среќен, но незадоволен?

Додадовме поставување што ќе овозможи менаџерите да се отстранат од можноста да добијат бесплатна промоција преку "Среќен Губитник" механизмот. Доколку се чувствувате дека уживате во моменталнта лига во која се наоѓате и не сакате да бидете промовирани, со активирање на оваа блокада ќе овозможите никогаш да не бидете промовирани освен ако не ја освоите лигата. Нема да ви биде доделен еден од бесплатните места кои понекогаш се доделени на второпласираните доколку се ослободи простор во дивизијата погоре.

11-21-2021 Корегирање на грешка со дупликат на играч

За време на саботните натпревари, грчката лига беше афектирана од грешка што направи некои играчи што играле натпревари да бидат дуплирани во ростерот. Играчите во суштина не беа дуплирани, но некои параметри беа и ова предизвика проблеми на страниците на оние тимови кои ги поседуваа овие играчи. Грешката беше поправена вечерта и двојните извештаи беа избришани.

11-2-2021 Логирање преку фејсбук не функционира

Доколку ги користите генералиите од Фејсбук за да се логирате (или познавате пријатели кои го прават истото) ве молиме припазете затоа што во овој момент тој начин не работи. Доколку немате регуларен пристап за логирање (Корисничко Име/Лозинка) можете да поставите преку "Заборавена Лозинка" функцинијата на сајтот.

Работиме на овој баг за да го решиме што поскоро, но штом зависи од Фејсбук, не можеме да дадеме точна пресметка кога ќе се врати во функција.

10-25-2021 Направени промени на 25-ти Октомври

Следните промени и попракви се направени:

• Со цел да се зголеми транспарентноста на нашите форуми, отсега ќе можете да видите дали некоја објава е избришана од авторот или од официјално лице на Хеттрик.

Како и секогаш ќе корегираме ситни грешки и ќе гледаме да го подобриме вашето искуство на нашиот сајт.

9-15-2021 Направени промени на 14-ти Септември

Следните поправки се направени:

• Поправивме неколку проблеми со извештајот за тренинг и графите каде што многу графикони беа згрешени и не покажуваа вистински вредности. Ова нема повеќе да се случува.

Како и секогаш, ние ќе објавуваме направени промени и подобрувања за да се овозможи одлично искуство за вас на нашиот сајт.

9-10-2021 Стара неконзистентност отстранета од вкупниот збир на искуство

Отстранивме стара неконзистентност од кодот што непотребно пресметуваше вкупно играчко искуство што тимот може да го постигне до 18.5 или "Високо Магично". Ова ни беше пријавено и претходно како недостаток, но бројките што беа прикажани секогаш биле коректните и вкупното играчко искуство не беше искористено за да се пресметаат настаните со играчите. Сега ова ограничување е отстрането што значи дека повисоко тимско искуство може да биде достигнато и ќе биде употребено во симулацијата на натпревари исто така.

8-26-2021 Промени во достигнувањата за НТ

Во системот за достигнувања го заменивме старото достигнување кога ќе бидете одбрани како Селектор со ново. Новото достигнување ќе бара од тренерите не само да бидат избрани туку и да бидат повторно избрани за да се добие ова достигнување. На овој начин, сакаме да ги обесхрабриме оние ловци на достигнувања од станување НТ тренери поради погрешни причини - на овој начин ги приморуваме да допринесат за својата заедница доколку сакаат повторно да бидат избрани. После одредена комуникација од заедниците, видовме дека ова е подобра солуција. Новото достигнување, "Нацијата е Позади Тебе", (коешто никој досега го нема добиено) ќе исчезне.

Достигнувањето доделено за успех со НТ, "Ловец на Национално Богатство", исто така ќе се промени. Ова ќе продолжи да постои, но ќе има вредност од 0 бодови во вкупниот збир. На овој начин, отстрануваме НТ достигнувања од бодовниот систем за да се осигураме дека ќе има здрави мотивации за сите што се инволвирани во Националните Тимови.

Се разбира, менаџерите кои сработиле добро во минатото во НТ сеуште ќе сакаат да се фалат со ова достигнување! Затоа успеавме да го рекреираме достигнувањето "Ловец на Национално Богатство" од претходните сезони, што значи дека го додадовме ова достигнување за сите менаџери кои успеале да стигнат барем до полуфинале во минатото.

8-23-2021 НТ Играчи и Тимови Новости

Минатиот Петок, налетавме на неколку недостатоци со новостите поврзани со играчите по натпреварите за Националните Тимови. Како резултат на тоа, тимските апдејти беа одложени. Го корегиравме овој недостаток денес и се се синхронизира како што треба. Се извинуваме за непријатностите.

8-19-2021 Учество во Апаче лигата и Купот

Во сабота на 21/08 во 15:00 ХТ време ќе креираме куп натпревари. Ова значи дека сите тимови што се приклучија по овој настан нема да имаат загарантирано место во купот. Доколку сакате да учествувате во купот, морате да се пријавите пред овој датум.

8-19-2021 Национален Тим Апдејт

Постоеше доцнење за новостите поврзани со Националниот Тим. Тимскиот дух и самодовербата се корегираа дури 6 часови по оригиналниот распоред (околу 09:00 наместо во 03:00 ХТ време).

7-8-2021 Ситен Недостаток

Поради ситен недостаток, трансферите се привремено стопирани. Тие трансфери со крајни рокови помеѓу 14:10 и 14:25 (СЕВ) се продолжени за половина час. Се извинуваме за настанатите непријатности.

6-30-2021 Одржување во Хеттрик Центарот на Податоци

Во Среда 7/7 - 2021, центарот за податоци што го хостира Хеттрик врши втор обид за комплицирано одржување на своите кабли за напојување. Ќе има два планирани исклучувања од струја, а првиот ќе биде околу 7:00 CET додека другиот ќе биде околу 18:00 CET. Секое исклучување ќе трае околу 5 до 10 минути.

6-18-2021 Пропуштени Знамиња

Неодамна направивме промена во архивирање на колекцијата на знамиња и во процесот на конвертирање, некои корисници немаа точен распоред, па доколку вас ви недостигаат знамиња, тоа е поради оваа причина.

Добрите вести се тоа што нашите Гејм Мастери можат брзо да го решат ова за вас доколку сте афектирани од овој проблем. Се што треба да направите е да испратите порака. Се извинуваме поради настанатите непријатностни.

6-9-2021 Ново Време за Одигрување Мастерс Натпревари во Понеделник

Ве молиме запазете дека сите натпревари од тековната сезона од Хеттрик Мастерс турнирот во Понеделник ќе бидат одиграни во 16:00 ХТ-време наместо во регуларното време од 20:00.

Ова е направено за да се избегнат било какви конфликти со распоредот за Националните Тимови.

Останатите времиња за одигрување на Мастерс Купот оваа сезона се следните:

2021-06-10 20:00:00
2021-06-14 16:00:00 (НОВО)
2021-06-17 20:00:00
2021-06-21 16:00:00 (НОВО)
2021-06-24 20:00:00

Оваа информација е испратена во форма на ХТ-порака до сите тимови учесници, а објавена е и како Системска Информација.

5-10-2021 Пропуштени новости по последниот петочен пријателски натпревар на Репрезентацијата

Минатиот Петок имавме неколку пропуштени новости за време на транзицијата на стариот НТ систем во новиот. Ги поправивме грешките и се осигуравме дека нема да се повторат следниот пат. Работевме на вистински пропуштени информации и ги имаме следните забелешки:

- Од новостите за играчите ги вративме искуство на играч, статистика за голови и натпревари за НТ. Натпреварот нема да биде видлив во натпревари или во историјата на перформанси.
- Испративме бонус за плата до сопствениците на НТ играчите.
- Наново пресметавме искуство за постава базирано на стартната формација од натпреварот.

Можеби ќе имате неколку пропуштени настани наоколу, но останатото е само презентациски. Ви благодариме и ви се извинуваме за непријатностите.

5-6-2021 Направени промени на 6-ти Мај

Следните поправки и корекции се извршени:

• Корегиравме грешка каде не се покажуваа натпреварите за тековната сезона.
• Додадовме и мала алатка во Хеттрик-МЛ (форум, ХТ-пошта, итн.) за користење на клуч за пристап + И, +У, +Б за побрзо вметнување на Italic, Underline и Bold, тагови исто како што би направиле со кликање на копчето. Клучот за пристап ќе зависи од пребарувачот кој го користите, за Chrome пребарувачи тоа е Alt, за Firefox тоа е Alt+Shift, а можат да бидат и други комбинации за другите пребарувачи.

4-22-2021 Одржување наутро на Април 22-ри

Рано денес, околу 10:30 часот (СЕВ) нашите сервери ненадејно престанаа да работат. Трансфер маркетот се паузираше одма после овој настан, а ние работевме на случајот за да го вратиме назад системот, што се случи околу 11:00 (СЕВ). Сите трансфери се продолжени за 60 минути. Се извинуваме поради настанатите непријатности.

3-31-2021 Одржување во центарот за податоци на Хеттрик

Во Вторник 6/4 - 20221, центарот за податоци што служи како хост за Хеттрик ќе има сложено одржување на каблите за напојување. Ќе има два настани со исклучување на струја, првиот во 7:00 СЕВ, а вториот околу 18:00 СЕВ. Двата настани ќе траат од 5 до 10 минути.

3-28-2021 Одржување на интернет провајдери

Од Вторник наутро 30-03 нашите интернет провајдери ќе имаат планирано одржување помеѓу 01:00 - 06:00 СЕВ (00:00 - 05:00 ГМТ) и очекуваме овој прекин да трае околу 60 минути во овој оптек.


Види повеќе

 
 
Server 081